top of page

Openbaar vervoer

Texelhopper-01.jpg

Vanuit Den Helder met de bus naar de boot

Bij het treinstation in Den Helder stap je in buslijn 33 naar de veerhaven van de TESO. Bij het loket van Connexxion in Den Helder of bij de buschauffeur kunt je voor € 3,00 (pinbetaling of creditcard) of met je OV Chipkaart een kaartje kopen. Op de veerhaven in Den Helder koop je bij het TESO-loket een bootretour. Handig, want je hoeft dus geen kaartje te kopen voor de boot terug.

Vanaf de boot naar Den Burg of De Koog

Als je op Texel met de Connexxion bus wilt reizen, verlaat je de veerboot aan de rechterkant. Vanaf het busstation bij de veerhaven kun je met buslijn 28 naar Den Burg (halte Elemert) of De Koog reizen. Deze bus sluit alleen aan op de gebruikelijke dienstregeling van de TESO-boot.

Met de Texelhopper naar andere haltes op Texel

Voor alle andere haltes op het eiland reis je met de Texelhopper. De Texelhopper busjes rijden van de eerste tot en met de laatste veerboot. Je kunt dus altijd met Texelhopper reizen van en naar elke reguliere veerboot. Op de zogenoemde tussenboten (vertrek op het uur uit Den Helder) rijdt geen bus. Op Texel zijn meer dan 130 herkenbare opstapplaatsen. Een overzicht van de haltes vind je op www.texelhopper.nl

Vooraf Texelhopper bestellen

De Texelhopper bestel je minimaal een half uur vooraf - via www.texelhopper.nl , de Texelhopper-app of telefonisch (0222-784000) - bestellen. Bij reservering wordt aangegeven waar je dichtstbijzijnde opstapplaats is. Elke halte heeft een eigen naam en een nummer. Beide zijn zichtbaar op de haltepalen bij de opstapplaats. Vermeld bij het reserveren waar je naartoe wilt.

Betalen van je buskaartje op Texel

Je betaalt je reis in de Connexxionbus of de Texelhopper per kilometer met de OV-chipkaart. Het blijft mogelijk om losse reiskaartjes te kopen (de rit-, dag- of gezinskaart).

Bij het reserveren voor de Texelhopper busjes via www.texelhopper.nl of de Texelhopper-app kan je betalen met iDeal of creditcard. Betalen in de Texelhopperbus kan ook. Wie een los kaartje koopt in de Connexxion bus, betaalt deze bij de chauffeur met pin of creditcard.

Overal Reizen-abonnement

Wil je niet nadenken over buskaartjes? Met het Overal Reizen-abonnement kun je voor € 99,- per maand onbeperkt reizen op Texel (zowel op de grote bus als de kleine Texelhopper) als binnen geheel Noord-Holland Noord (regio's Alkmaar, Hoorn, Den Helder en Schagen). Er is ook een abonnement speciaal voor Jongeren (12-18 jaar). Dit kost € 75,- per maand.

Terug naar de trein

De rit vanaf de veerhaven naar Den Helder is gratis. Je hebt geen vervoersbewijs nodig. Verlaat hiervoor de boot aan de rechterzijde en loop naar de nabij gelegen bushalte. Omdat de bus moet aansluiten op de vertrektijden van de trein vragen we je wel snel naar de bus te lopen en vlot in te stappen bij één van de drie geopende deuren. Alvast bedankt!

Oplaadpunten OV Chipkaart

Er zijn op het eiland meerdere oplaadpunten voor de OV-chipkaart:
• Albert Heijn Supermarkt, Waalderstraat 48 Den Burg
• Primera Mets, Dorpsstraat 84 De Koog
• NS-kaartautomaat bij de veerhaven.

bottom of page