top of page

Het Eiland Gevoel

     Bel of mail voor een
Last-Minute aanbieding!
Fietsen Texel
Winkelen op Texel
Ecomare
Kaap Skil Oudeschild
Jan Plezier Texel
Natuur op Texel
Texelse producten
Restaurants

lekker eten op Texel

12 Balcken

een zoektocht naar de mooiste en beste restaurants op het eiland? Vraag het aan uw gastvrouw of gastheer.

Mooie fietspaden

Er zijn erg veel mooie fietspaden op Texel. Er is maar liefst 140 km fietspad!

Aanraders: het fietspad langs de Waddenzee of het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg.

Onderweg kom je altijd wel een leuk terrasje of cafeetje tegen om even uit te rusten.

Shoppen 

In Den Burg worden het gehele jaar door toeristische activiteiten georganiseerd. Zo is er iedere maandag een gezellige markt en worden er muzikale en culinaire festiviteiten georganiseerd. U kunt er geweldig winkelen bij de ouderwets knusse winkeltjes.

 

 

Ecomare

Als je op Texel bent, wil je natuurlijk zeehonden zien. In Ecomare kan dat van heel dichtbij. Tijdens het voeren vertelt de verzorger over de eigenaardigheden van de dieren, hun leefwijze en hun natuurlijke omgeving. Nieuw bij Ecomare zijn de bruinvissen.

KaapSkil

Kaap Skil, Museum van Jutters en Zeelui neemt je mee in het verleden van de Texelse stranden en omliggende zee. Te zien zijn duizenden gejutte voorwerpen en schatten uit gezonken schepen. De jutters vertellen je graag over hun vondsten en avonturen.

Jan Plezier

De Jan Plezier is sinds 1928 een begrip voor huifkartochten op Texel. Genieten van de prachtige natuur en gezonde Texelse buiten lucht. Tijdens de rit trakteert de koetsier op koffie, thee, warme chocomelk en Texelse koek. Vroegtijdig reserveren voorkomt teleurstelling.

Natuur

 

Texel heeft een ongekende hoeveelheid aan wisselende natuurelementen. Hoogtepunten zijn de Slufter en de Muy in het NW en de Schorren in het NO. Bossen, heide en duinen, de prachtigste landschappen wisselen elkaar af. Rust is zelfs in de drukste tijden overal te vinden.

Texelse producten

 

Texel kent heel veel eigen streekproducten. Speciale kazen, koeken, zilte groenten, chocola teveel om op te noemen. Een paar willen wij u zeker aanraden om te proberen; Skuumkoppe (Texels bier), Juttertje (kruidenbitter) en de schapenkaas van De Waddel

Heerlijk eten op Texel

Texel kent vele plekjes waar je heerlijk kunt eten. Van eenvoudig tot culinaire verwennerijen. Een paar aanraders zijn;

Taveerne de 12 BalckenDe Stal, Kastanjeboom, Brasserie De Lindeboom, Restaurant Rebecca't Packhuys, Coninck van Poolen, Bij Jef, Pollo De Koog, Tante Sjaan, Texelse Branding/Citrus, Burgers, Beers & Blues en Raaks

Ook in de verschillende strandpaviljoens kun je perfect eten en wat dacht je daar van het uitzicht.......

 

Lijn-28jpg.jpeg

Openbaar vervoer

 

Wil je het liefst met het OV reizen naar Texel en op het eiland zelf? Dat kan prima! Je kunt met openbaar vervoer naar Texel komen en op het eiland reizen. Op deze pagina geven we je meer informatie over het busvervoer op Texel en de Texel Hopper,

Algemene informatie over Texel


Het eerste en grootste eiland in de rij der Waddeneilanden, ca. 25 km lang en 10 km breed, met een uitstekend wegen- en fietspadennet. Het is een gemeente met ongeveer 14.000 inwoners, voor het merendeel wonend in de dorpen Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Waal.

– 33 kilometer strand
– 3500 hectare duingebied
– 500 hectare bos

Texel ( World heritage -Unesco) ligt op een 1 uur reizen met auto of trein van Amsterdam, veerboot vertrekt op de halve uren vanuit Den Helder en duurt 20 minuten. U vakantie is al begonnen!

 

Het Texel gevoel…….

 

Het is minder dan een half uurtje varen. De meeuwen laten van zich horen tijdens de reis naar het eiland. Wij snappen uw keuze voor een vakantie op Texel! Het Waddeneiland is rijk aan lange stranden, unieke natuurgebieden en gezellige dorpjes. Waar de één het liefste de rust zoekt in het duingebied, geniet de ander van het spectaculaire uitzicht vanaf de vuurtoren. Fietsen, wandelen, musea bezoeken, heerlijk eten, sporten of een rondvlucht maken: er is zoveel te doen op Texel. Maar… een middagje met een boek in de duinen is ook een prima optie!

 

Naar Texel

 

Twee dubbeldeks schepen onderhouden een regelmatige verbinding tussen Texel en Den Helder. Afvaarten zijn er elk uur vanaf 6.30 tot 21.30 uur vanuit Den Helder.

Zie ook op www.teso.nl

Texel eiland
bottom of page